Rekenen met jonge kinderen 

Direct praktisch thuis aan de slag! 

                                 

 • Je leert bewust gebruik te maken van 'rekentaal'
 • Spelenderwijs met je kind aan de slag
 • Zonder pushen en zonder druk
 • Leuke, speelse activiteiten
 • Eenvoudig toepasbaar in dagelijkse situaties
 • Lekker samen spelen met je kind, en tegelijk zinvol bezig zijn
Inge You GOT It

Ik heb je boek doorgestuurd naar alle ouders uit mijn klas! 

Marion Rutjens - leerkracht groep 2-3

Als kind was rekenen mijn favoriete vak, en nu als leerkracht is het dat nog steeds. Ik hou ervan om kinderen te helpen met het oplossen van lastige sommen en samen successen te vieren. Samen op zoek naar strategieën die werken voor een kind, en daarbij durven om de methode los te laten. Toch is voorkomen nog steeds beter dan genezen. Daarom heb ik dit boek geschreven, speciaal voor ouders van jonge kinderen. Want van kleins af aan kun je al bezig zijn met eenvoudige voorbereidende rekenactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een toren, kleuren benoemen, helpen bij het dekken van de tafel. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn! In het boek vind je veel  van dit soort voorbeelden, zodat je oefeningen als deze bewuster kunt inzetten en zo je kind een goede voorbereiding geeft op het rekenonderwijs op school. 

Ook voor oudere kinderen is dit boek geschikt. De oefeningen kunnen gebruikt worden als herhaling, waardoor de sommen tot 100, tafeltjes, breuken en zelfs procenten gemakkelijker zullen worden. Download het e-book en word een ster in rekenen! 

null

 • Praktisch
 • Concrete tips 
 • Direct aan de slag 
 • Bedoeld voor het jonge kind
 • Geschikt voor herhaling van leerstof voor het oudere kind 
 • Samen aan de slag 
 • Gegarandeerd plezier 
17+ jaar

Expertise als leerkracht

5

Aanvullende studies

450+

Kinderen begeleid 

Nieuwe inzichten  

Dit e-book is echt een aanrader voor alle ouders met jonge kinderen. Ik was me er vooraf niet van bewust dat helpen met het dekken van de tafel of buiten spelen zo'n belangrijke rol spelen in de rekenontwikkeling. Ik heb echt een andere kijk gekregen op rekenen voor jonge kinderen en ben er nu thuis veel bewuster mee bezig.  

You GOT It - Loes Heijmans

Loes Heijmans - moeder  

Goede hulp voor ouders 

Dit boek geeft precies weer waar ouders behoefte aan hebben. Ik krijg in mijn klas regelmatig vragen over de normen waar kinderen op een bepaalde leeftijd aan moeten voldoen, en wat ouders zelf thuis kunnen oefenen met hun zoon of dochter. In dit e-book staat alles omschreven wat ouders moeten weten!   

You GOT It - Tinie Luijs
Tinie Luijs - leerkracht groep 1

Voorkom dat je kind begint met een achterstand op rekengebied 

Word je bewust van de speelse manieren die je kunt toepassen om je kind voor te bereiden op de basisschool. Rode auto's tellen, huisnummers lezen, voetballen in de tuin of een toren bouwen van blokken... het zijn allemaal simpele manieren om met rekenen bezig te zijn. Het e-boek staat boordevol tips waarmee je direct aan de slag kunt, zonder dat je het gevoel hebt bezig te zijn met rekenen. Naast het plezier wat het oplevert verbetert het de band met je kind, en heeft je kind een betere basis wanneer het naar groep 1 gaat. Daarnaast is er in het e-book een lijst opgenomen met doelen per leergroep, zodat je zelf een idee hebt waar er op school naar toe wordt gewerkt. 

Download je e-book hier, zodat je direct aan de slag kunt! 

Gratis e-book rekenen met jonge kinderen