All of our dreams can come true

 if we have the courage to pursue them

Dream big

Inmiddels is het al ruim 10 jaar geleden dat ik met twee koffers het vliegtuig in stapte (oke, toegegeven, er kwam nog een container met meubels, spullen en een auto achter me aan). Mijn droom tegemoet: 3 jaar werken in het onderwijs op Aruba. 


Na 10 jaar met veel plezier in Nederland voor de klas te hebben gestaan, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. 

Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Het onderwijs op Aruba loopt flink achter vergeleken met het onderwijs in Nederland. 

Naast leerkracht ben ik ook opgeleid als remedial teacher, gedragsspecialist en coach, en deze kennis heb ik hier hard nodig gehad. Met regelmatig frustraties vanwege het gebrek aan materialen en kennis hier op het eiland, maar ook ongeloof over de vaak schrijnende situaties van kinderen. 
Daarnaast zat ik in mijn eentje in een ver land, zonder mijn vertrouwde netwerk om me heen. Niet makkelijk, maar het heeft me grote stappen doen zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. 

You GOT It

In 2020 heb ik de stap gezet om mijn eigen bedrijf te starten. Achteraf was het niet de beste timing: net na de C-periode en moeder van een 1-jarig zoontje.

Maar inmiddels timmer ik als full time alleenstaande moeder al 3 jaar aan de weg en hebben de bijlessen van You GOT It een goede naam verworven vanwege de hoge kwaliteit. Hierbij staan veiligheid en het ontwikkelen van zelfvertrouwen centraal. 

Holistische aanpak

Heel eerlijk... met mijn 20 jaar ervaring in het onderwijs sta ik niet meer achter ons hedendaags onderwijssysteem. Ik hoor te veel verhalen van kinderen die zich niet prettig voelen in de klas, waarvoor het tempo veel te snel of juist veel te langzaam gaat, die een andere aanpak nodig hebben. Kinderen die zich niet prettig voelen met 25 andere kinderen zo dicht op elkaar. Die deze energieën opslurpen, en vervolgens helemaal overprikkeld en moe thuiskomen. Kinderen die daardoor heel opvallend gedrag gaan vertonen, of kinderen die het liefste onzichtbaar zouden willen zijn. 


Dit alles is de reden dat ik ervoor heb gekozen om mijn zoontje thuis te houden en homeschooling te geven. 

Hoe kunnen we al deze kinderen, die eigenlijk niet in het onderwijssysteem passen, toch begeleiden?

Inge You GOT It

Veiligheid

Wat ik heel belangrijk vind is dat een kind zich veilig voelt. Dit is voor mij de eerste basisbehoefte om tot leren te komen. Het hoofd van een kind zit vaak zo vol met ballast, dat we dit er eerst uit moeten krijgen. Het hoofd moet leeg, om vervolgens de leerstof weer te kunnen opnemen. Daarom spelen meditaties en affirmaties een belangrijke rol in mijn programma's. 

Ik vind het belangrijk dat kinderen leren om naar hun lichaam te luisteren. Hoewel mijn zoontje pas 4 jaar is, kan hij al aangeven waar hij iets voelt in zijn lichaam bij een bepaalde emotie.

Tijdens de meditaties richten we ons naar binnen en laten alles van ons afglijden wat ons niet meer dient. Daarna kunnen de kinderen met een fris hoofd en een veilig gevoel de lessen bekijken en de leerstof opnemen. 

Wil jij dit ook? 

Het plan is om een mooie leeromgeving neer te gaan zetten met daarin allerlei online trainingen voor kinderen, waarin het holistische aspect gecombineerd wordt met het hedendaags onderwijs.
Momenteel kun je al kiezen voor de training ter voorbereiding op de Doorstroomtoets voor groep 8. Check hieronder alle informatie! 

'No one is you, and that is your superpower!'